La pizza italiana secondo Easymac

La pizza italiana secondo Easymac

Con la soluzione di Easymac si può produrre industrialmente la “pizza all’italiana” partendo da una pallina e ottenendo una pasta omogenea con bordi croccanti e fini

È la soluzione più conosciuta per poter produrre industrialmente la “pizza all’italiana” partendo da pallina e ottenendo una pasta omogenea con bordi croccanti e fini.

Le palline di pasta dopo essere lievitate vengono laminate in una direzione e subito dopo trasversalmente. Questo passaggio permette di ottenere un disco di pasta di spessore e diametro desiderati. I dischi di pasta possono essere farciti o direttamente indirizzati nel forno per una pre-cottura ad alte temperature.

La linea può essere composta da una serie di nastri trasportatori, calibratori per assottigliare la pasta, regolabili in velocità che permettono di correggere lo spessore della pasta, sfarinatori regolabili per depositare la quantità necessaria di farina affinché il prodotto non si appiccichi al nastro e ai rulli, nastro retrattile per posizionare gli ovali a 90° rispetto il senso di marcia, una seconda serie di calibratori per definire la forma rotonda tipica del prodotto.

Italian pizza according to Easymac

With Easymac solution producing Italian pizza industrially is possible starting from dough ball and obtaining a homogeneous dough with crunchy and thin edges 

It is the best known solution to be able to produce industrially the “Italian pizza” starting from dough ball and obtaining a homogeneous dough with crunchy and thin edges.

The dough balls after proofing, are laminated in one direction and immediately afterwards transversely. This step allows to obtain a disc of dough of the desired thickness and diameter. Dough discs can be filled or directed addressed into the oven for pre-cooking at high temperatures.

The line could be composed of a series of conveyor belts, calibrators to thin the dough, adjustable in speed allowing to correct the thickness of the dough, adjustable flour dispensers to deposit the necessary amount of flour so that the product does not stick to the belt and rollers, retractable conveyor belt to place the ovals at 90 ° in respect to the direction of work, a second series of calibrators to define the round shape typical of this product.