Anuga Dairy è in ottima forma

Anuga Dairy è in ottima forma

Per la ripartenza le aziende lattiero-casearie si affidano all’evento di riferimento dell’industria del food & beverage – Focus sulle alternative al dairy

Il salone tematico Anuga Dairy, che si svolge sotto l’ombrello di Anuga, è la fiera leader internazionale per il settore lattiero-caseario. Per la prossima edizione di Anuga, leader a livello mondiale, si delinea già ora un buon livello di iscrizioni. Il settore guarda con ottimismo alla stagione fieristica autunnale e confida nella ripartenza.

Si accoglie con favore soprattutto l’ampia partecipazione delle aziende lattiero-casearie che guardano con ottimismo ad Anuga 2021. Il padiglione 10.1 del comprensorio fieristico di Colonia ospiterà, fra gli altri, BMI – Bayrische Milchindustrie EG, DMK Deutsches Milchkontor, Emmi, FrieslandCampina, Garmo AG, Goldsteig, Heinrichsthaler Milchwerke GmbH, Hochwald Food GmbH, Hoogwegt Group B.V., IN.AL.PI. SpA, Lacrima Dairy Industry Ltd., Lactalis Deutschland GmbH, Milcobel CVBA e la Privatmolkerei Naarmann.

Fra le collettive più importanti sono annoverate quelle di Fokus Milch GmbH, Switzerland Global Enterprise e della Camera di Commercio Austriaca.

Con riferimento al filone “Transform”, quest’anno Anuga dedicherà un’attenzione particolare alle “Dairy Alternatives”, le cosiddette alternative al latte. Da alcuni anni i surrogati vegetali attraversano sul mercato una fase di crescita repentina. Secondo le previsioni di Statista, entro il 2029 il mercato mondiale dei latticini alternativi dovrebbe raggiungere un volume di circa 34,6 miliardi di dollari americani. I consumatori prediligono soprattutto i prodotti lattiero-caseari a base vegetale di soja, avena, mandorle and Co. Oltre a latte, yogurt e pudding avanzano senza sosta anche i surrogati vegetali del formaggio. L’industria lattiero-casearia tradizionale sfrutta le opportunità offerte da questo mercato, che vede nascere nuovi marchi di alta qualità e nuovi player. Negli ultimi anni sempre più alternative al latte e marchi giovani come Simply V, Happy Cheeze e Jogurty Magda Sp. z o.o.  si sono conquistati un posto fisso nel banco frigo.

Oltre all’esposizione fisica dei prodotti gli espositori di Anuga Dairy si presenteranno anche nei rispettivi showroom sulla piattaforma digitale Anuga @home.

L’edizione fisica di Anuga sarà aperta ogni giorno dal 9.10. al 13.10.2021 dalle 10 alle 18. Il format digitale Anuga @home sarà disponibile dal 11.10. al 13.10.2021. Ingresso riservato esclusivamente ai visitatori specializzati.

www.anuga.com


Anuga Dairy well-aligned

Dairies use the leading global trade fair for food and beverages for the restart – increased focus on dairy alternatives

Under the roof of Anuga, the trade fair Anuga Dairy is the leading international trade fair for the milk and dairy industry. With a view to the coming edition of the leading global trade fair, Anuga is already recording good registration figures. The industry is optimistically looking ahead to the trade fair autumn and is looking forward to the restart.

The broad participation of the dairies is particularly pleasing, because they are optimistically looking ahead to Anuga 2021. On board at the fair grounds in Cologne in Hall 10.1 are among others: BMI – Bayrische Milchindustrie EG, DMK Deutsches Milchkontor, Emmi, FrieslandCampina, Garmo AG, Goldsteig, Heinrichsthaler Milchwerke GmbH, Hochwald Food GmbH, Hoogwegt Group B.V., IN.AL.PI.. SpA, Lacrima Dairy Industry Ltd., Lactalis Deutschland GmbH, Milcobel CVBA, and the private dairy Naarmann.
The most important group stands include Fokus Milch GmbH, Switzerland Global Enterprise and the Austrian Chamber of Commerce.

With a view to the key theme “Transform”, Anuga is dedicating special attention to the “Dairy Alternatives”, the so-called milk alternatives, this year.   Plant-based milk alternatives have been enjoying rapid market growth for several years. According to the statistics, the worldwide market of alternative dairy products is expected to reach a market volume of around US Dollars 34.6 billion by the year 2029, according to a forecast. . Especially milk and dairy products based on plants such as soya, oats, almonds and co. are popular among the consumers. In addition to milk, yoghurt or puddings, more and more plant-based cheese alternatives are establishing themselves. Alongside new players on the market, the traditional dairy industry is taking advantage of this market opportunity and is developing new, high-quality trend brands. For example, over the past years more and more milk alternatives and young brands like Simply V, Happy Cheeze or Jogurty Magda Sp. z o.o. have earned themselves a fixed place in the refrigerated section.

In addition to the physical product presentation, the exhibitors of the Anuga Dairy will also showcase their products in their showrooms in the scope of the digital platform, Anuga @home.

The physical version of Anuga is open daily from 10:00 a.m. to 6:00 p.m. from 09.-13.10.2021. The digital event Anuga @home is available from 11.-13.10.2021. Exclusively trade visitors are granted access.
www.anuga.com